Despre ce trebuie să ții minte când cumperi încălțăminte pentru copil? 0
Despre ce trebuie să ții minte când cumperi încălțăminte pentru copil?

Pantofii pentru copii sunt unul dintre cele mai importante elemente de îmbrăcăminte pe care fiecare părinte ar trebui să le acorde atenție. Și nu este vorba doar despre aspectul lor și potrivirea cu garderoba copilului! Pantofii bine aleși au un impact enorm asupra dezvoltării și sănătății picioarelor micuțului. Ce merită să știi înainte de a cumpăra încălțăminte pentru copil? Citește mai departe!

Când să cumperi prima pereche de pantofi pentru copil? Opiniile specialiștilor sunt unanime - cu cât copilul primește încălțămintea mai târziu, cu atât mai bine. Este vorba mai ales despre simțirea corespunzătoare a solului și senzațiile senzoriale ale picioarelor copilului, care pot fi limitate de pantofi. Alergarea desculț permite exercitarea corespunzătoare a mușchilor și așezarea picioarelor în curs de dezvoltare.

Când să pui atunci prima încălțăminte copilului? În momentul în care începe să meargă singur afară sau ai nevoie să protejezi piciorul copilului de frig. Acasă sau în curtea cunoscută lasă copilul să meargă fără pantofi (bine, decât dacă este iarnă, atunci nu neapărat ;) ).

Și ce faci cu copiii care încă nu merg? Dilema printre părinți ridică tema pantofilor pentru copiii care nu merg încă. Dacă prima încălțăminte trebuie pusă cât mai târziu, atunci cum să protejezi picioarele micuțului de frig? Există câteva soluții pentru aceasta:

salopete gata făcute cu picioarele acoperite; șosete (merită luată în considerare opțiunea antiderapantă); pantofi pentru cei ce nu merg încă - adică încălțăminte special creată pentru copiii care nu merg încă. Mai multe despre acest subiect am scris în ACEST ARTICOL.

De ce alegerea încălțămintei pentru copil este atât de importantă? Piciorul copilului se dezvoltă practic până la 7 ani de viață. În acest timp, trece prin numeroase schimbări, datorită cărora micuțul dobândește o postură corespunzătoare. De aceea este atât de important să-i asiguri condițiile corespunzătoare de mers. De forma corectă a picioarelor va depinde sănătatea și confortul vieții sale în viitor!

Principalele reguli în timpul alegerii pantofilor pentru copil Totul indică faptul că a sosit momentul potrivit pentru a cumpăra pantofi pentru copil. Ce merită să iei în considerare înainte de a arunca prima pereche în coș?

Materialul Piciorul trebuie să respire! De aceea, alege pantofi pentru copil fabricați din materiale respirabile. În caz contrar, piciorul micuțului va transpira, ceea ce poate provoca iritații și abraziuni neplăcute ale pielii.

Talpa Moale, ușoară, elastică - cele trei caracteristici principale pe care ar trebui să le aibă un pantof pentru copil. Nu ar trebui să încarce excesiv piciorul micuțului în timpul mersului. Încălțămintea elastică ar trebui, de asemenea, să se poată îndoi ușor în orice direcție, mai ales acolo unde piciorul copilului se îndoaie la degete.

Vârful larg Este vorba despre asigurarea spațiului corespunzător pentru mișcarea degetelor. Strânse, pot cauza deformări ale piciorului, iar prea largi, de altfel, pot determina încordarea degetelor în timpul mersului.

Închiderea Cea mai bună formă de potrivire a pantofilor pentru copil sunt șireturile. Important este, însă, să nu strângi doar șireturile în zona gleznei, ci pe întreaga lungime a pantofului.

O alternativă destul de bună sunt, de asemenea, pantofii cu arici. Deși nu pot potrivi pantoful la fel de exact ca șireturile, permit o mai mare independență în îmbrăcare pentru copil.

Mărimea Cel mai important element în potrivirea încălțămintei pentru copii este mărimea - și nu este vorba doar despre lungimea branțului! Importantă este și lățimea piciorului, precum și înălțimea lui (așa-numitul bolt). De aceea, merită să iei copilul cu tine la cumpărături de pantofi. Totuși, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să măsori corespunzător piciorul. Cel mai bun mod este de a crea conturul piciorului încărcat pe un carton. Apoi, la nivelul degetului mare, adaugă câțiva milimetri (recomandările spun de la 5 la chiar 15 mm) și gata.

Pe de o parte, specialiștii subliniază că pantofii pentru copil trebuie să fie corespunzător potriviți, pe de altă parte, să adauge chiar și 1,5 cm lungime la dimensiunea piciorului. De ce se întâmplă asta?

Nu este vorba despre cumpărarea încălțămintei pentru copii „pentru mai târziu”, ci despre asigurarea mișcării corespunzătoare a piciorului în timpul mersului și lăsarea spațiului pentru creșterea piciorului.

Ține minte că copilul tău se dezvoltă intens și pantofii pot deveni prea mici chiar de pe o zi pe alta! De aceea, măsoară picioarele micuțului la fiecare 2-3 luni, pentru a fi sigur că încălțămintea cumpărată este încă bună.

Înălțimea încălțămintei pentru copii Există un mit printre părinți că pantofii buni pentru copil ajung peste gleznă. Dimpotrivă - bine este ca prima încălțăminte să nu fie prea înaltă, pentru a nu îngreuna mișcările piciorului în timpul mersului.

Și ce faci atunci cu pantofii de iarnă, unde de obicei avem de-a face cu tălpi mai înalte? Nu trebuie să renunți la ei! Pur și simplu alege modele în care tălpăța va fi suficient de moale și elastică.

Designul În prezent, piața este plină de încălțăminte diversă pentru copii. Dacă, deci, fiica ta iubește, de exemplu, accentele roz, cu siguranță vei găsi un model care va fi în același timp la modă și confortabil.

Cumpără întotdeauna pantofi noi pentru copil! De ce este atât de important ca copilul să aibă pantofi noi? Este vorba despre faptul că încălțămintea se adaptează întotdeauna la forma piciorului micuțului. Dacă alegi un model folosit, riști deformarea piciorului. De aceea, alege întotdeauna pantofi noi pentru copil - în acest mod vei avea grijă de dezvoltarea sa corectă.

La prima vedere, alegerea încălțămintei potrivite pentru copil pare a fi destul de dificilă. Totuși, nu te îngrijora - multe magazine oferă ajutor în alegerea modelului potrivit pentru micuțul tău, iar tu, cu timpul, vei dezvolta obiceiurile corespunzătoare. Practica face pe maestru!

Postează comentarii (0)

Submit
sus
Sklep jest w trybie podglądu
Vizualizați versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium