Cum Alegem Culorile Hainelor pentru Copii: Depășirea Stereotipurilor de Gen prin Stil Minimalist 0
Cum Alegem Culorile Hainelor pentru Copii: Depășirea Stereotipurilor de Gen prin Stil Minimalist

Sunteți sătui de roz și albastru? Optați pentru culori neutre în îmbrăcămintea copiilor. O rochie roz pentru fete, un salopet albastru pentru băieți... Deși copiii mici nu diferă prea mult între ei, societatea cere de la începuturile vieții o identificare vizibilă a genului în garderoba lor. Totuși, din ce în ce mai mulți părinți se opun acestor cerințe și aleg hăinuțe în culori neutre.

De unde vine această asociere a culorilor cu genurile? Sunt hainele și rochiile în culori neutre pentru copii cu adevărat o idee bună?

De ce culoarea roz este atribuită fetelor, iar albastrul băieților? Contrar aparențelor, rozul nu a aparținut întotdeauna fetelor, iar albastrul băieților. Această tendință coloristică a apărut doar în secolul XX! Cum s-a întâmplat ca aceste culori să-și „schimbe genul”?

În trecut, albastrul era atribuit fetelor, deoarece această culoare era asociată cu Maria. Micuțele domnișoare trebuiau să se identifice cu divinitatea, puritatea și supunerea ei. Roșu, în schimb (sau mai exact, versiunea sa diluată, rozul), era asociat cu puterea, forța și cu sângele lui Cristos, de aceea băieții erau adesea îmbrăcați în roz.

De ce, așadar, aceste culori au fost schimbate? Primele mențiuni despre acest subiect provin din Versailles. Ludovic al IX-lea alege albastru ca fundal pentru stema regală. Cu timpul, această culoare trece de la divinitate la aristocrație, ajungând în cele din urmă pe uniformele militare. În special după Al Doilea Război Mondial, albastrul începe să fie tot mai asociat cu băieții.

La fel se întâmplă și cu rozul pentru fete. Totul datorită Marchizei de Pompadour, care afirmă că este o culoare de „excepțională finețe” și o introduce în saloanele de la Versailles. De atunci, doamnele curții, nevrând să fie mai prejos decât stăpâna lor, încep să-și îmbrace fiicele în roz. În timp, rozul începe să fie folosit frecvent de designerii modei feminine și de stelele cinematografiei secolului XX.

Pentru mai multe despre istoria culorilor în îmbrăcămintea copiilor și evoluția rochiilor pentru fete de-a lungul anilor, puteți citi acest articol – CLICK AICI.

Cel mai nou trend în îmbrăcămintea copiilor? Culori ale pământului și stil minimalist. Există o regulă impusă de sus în ceea ce privește îmbrăcarea copiilor în funcție de gen? Bineînțeles că nu! Dimpotrivă, se observă un trend în care părinții se opun acestor presiuni sociale. Hainele minimaliste pentru copii, în culori ale pământului, câștigă tot mai multă popularitate.

De ce tot mai mulți părinți aleg să-și îmbrace astfel copiii? Motivele sunt diverse:

  • Culorile neutre se potrivesc aproape oricărei ocazii. Poți crea ușor o compoziție elegantă, care va arăta îngrijit și estetic.
  • De obicei, sunt fasoane foarte simple, atât pentru rochiile fetițelor, cât și pentru hainele copiilor. Lipsa accesoriilor suplimentare, cum ar fi panglici sau mărgele, oferă mai multă siguranță micuților.
  • Pe rochiile fetițelor și hainele copiilor în aceste culori se văd mult mai puțin murdăriile.
  • Bejul, rozul pal sau crem sunt culori care au un efect calmant, mai ales pentru nou-născuți și bebeluși. Acest lucru se datorează faptului că aceste culori le amintesc de culoarea pielii mamei, ceea ce le conferă un sentiment de siguranță.
  • Este o alegere ecologică. Hainele în culori neutre, care sunt în stare bună, le poți da mai departe unei alte mame, indiferent de sexul copilului ei. Astfel, nu doar că faci un cadou frumos, dar reduci și poluarea mediului.

Generația „Sad Beige Children”? Unii consideră că rochiile pentru fetițe și hainele copiilor în culori ale pământului sunt prea triste. A apărut chiar și un profil amuzant pe Instagram – OfficialSadBeige, care ironizează în mod satiric tendința actuală a modei neutre pentru hainele copiilor.

Nicio extremă nu este bună, așa că și în compunerea unui dulap minimalist pentru copii, în culori neutre, trebuie să existe un echilibru. Este bine să spargi monotonia cu o culoare mai puternică, care să adauge dinamism și caracter întregii ținute. Astfel, nimeni nu va avea impresia că copilul tău aparține generației „sad beige children”.

Rochii pentru fetițe în culori naturale. Ce găsești la Zoya Fashion? În colecția Zoya Fashion am inclus și propuneri de rochii elegante pentru fetițe, într-un stil minimalist și neutru. Printre produsele noastre se numără atât creații de zi cu zi (cum ar fi rochia din tricot Nel sau rochia specială Emilie), cât și modele pentru ocazii speciale (de exemplu, romantica Dolores și tiulata Violette).

Verifică acum celelalte modele – accesează secțiunea FETIȚE și alege rochia perfectă pentru fiica ta.

 

Postează comentarii (0)

Submit
sus
Sklep jest w trybie podglądu
Vizualizați versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium