Cum să alegi stilul vestimentar potrivit pentru personalitatea copilului tău? 0
Cum să alegi stilul vestimentar potrivit pentru personalitatea copilului tău?

Știi că trăsăturile precum caracterul și personalitatea copilului sunt influențate, printre altele, de gene? Deși nu ai control complet asupra acestora, merită să ajuți la formarea și exprimarea lor încă de la început! Copilul, la fel ca orice mic om, are toanele și preferințele sale, pe care nu doar că trebuie să le iei în considerare în deciziile zilnice, cum ar fi îmbrăcămintea, dar mai ales să le respecți, să le sprijini și să le dezvolți.

Află cum să creezi ținute pentru copii folosind haine, inclusiv rochii pentru fetițe, pentru a le potrivi cu personalitatea copilului tău din toate punctele de vedere.

De ce merită să lași copiii să decidă asupra alegerii hainelor?

Așa cum spunea Janusz Korczak, „Nu există copii, există oameni”. Micuții, deși nu știu multe și nu cunosc încă lumea, o învață în principal prin experiență. Recunoscând subiectivitatea copilului și oferindu-i ocazia de a lua decizii în anumite chestiuni, formezi un viitor adult independent și încrezător. Iar fiecare părinte dorește ca copilul său să se descurce excelent în viață.

De aceea, permite-i copilului tău să ia anumite decizii și să le testeze consecințele. Ajustează aceste alegeri în funcție de vârsta lui. Prima dintre ele poate fi chiar completarea unei ținute pentru grădiniță. Acțiunea aceasta îi va permite copilului nu doar să testeze opțiunile disponibile, ci și să înțeleagă că opinia sa contează și să învețe să se exprime.

Cel mai important este să descoperiți împreună cine este și cine devine copilul tău. Iată câteva exemple de tipuri de caractere și stiluri vestimentare potrivite pentru a reflecta cel mai bine ceea ce se află în sufletul fetiței tale.

Dulce și veselă

Fetița ta este chintesența feminității. Are interese tipic feminine, este sensibilă, plină de pasiune și farmec personal. Îi place să ajute pe alții și să-și dezvolte noi hobby-uri. Este delicată și puțin timidă.

În acest caz, cel mai bine este să optezi pentru modele clasice și feminine. Ținutele dulci și vesele, rochii pentru fetițe pline de volane, tul și culori pastelate reflectă perfect caracterul copilului tău. Aceste compoziții vestimentare sunt primele pași spre stilizările feminine!

Stiluri recomandate: romantic, preppy, boho.

Modele recomandate de rochii pentru fetițe: Amelia, Nel, Matilda.

Rebela

Un astfel de caracter este complet opus exemplului anterior. Nu suportă normele sociale impuse și se revoltă constant împotriva lor. Se aseamănă mai degrabă cu o băiețoasă care scapă de regulile general acceptate. Îi place să meargă pe propriile drumuri și să încerce lucruri noi. Este puțin retrasă față de alte persoane, dar la o cunoaștere mai profundă este loială și prietenoasă.

Caracterele rebele nu suportă tiparele, însă adoră să le încalce. Le place să își sublinieze independența și să se remarce în societate. De aceea, fetițele cu o astfel de personalitate se vor simți bine în stilizații puternice, colorate și care sfidează oarecum regulile.

Stiluri recomandate: rock, hippie, vintage.

Modele recomandate de rochii pentru fetițe: Mila, Dolores, Imelda.

Îndrăzneață

Este peste tot, mereu dornică să ajute și pe deplin implicată în acțiunile sale. Este sufletul petrecerii, care spune glume întruna. Atrage oamenii și are o relație excelentă cu ei. Nu are probleme în a face noi cunoștințe, ba chiar conduce grupul și îl consolidează. Întotdeauna zâmbitoare, prietenoasă și descurcăreață – așa poate fi descrisă pe scurt copilul tău.

Ținuta unei fetițe îndrăznețe ar trebui să transmită de la distanță că are un astfel de caracter. În acest caz, fetița ta se va simți bine în culori intense și țesături strălucitoare. Astfel, va atrage atenția și va fi în centrul interesului, lucru pe care îl iubește atât de mult.

Stiluri recomandate: glamour, etno.

Modele recomandate de rochii pentru fetițe: Chloe, Susanna.

Activă

Acest tip de copil este foarte ambițios și orientat către obiective. Își concentrează toate eforturile pentru a obține ceea ce și-a propus – fie că este vorba de câștigarea unei olimpiade de chimie sau de o competiție sportivă. Este foarte implicată în toate activitățile, utilă și eficientă. Nu evită prieteniile, dar este de obicei o introvertită.

Pentru un copil activ, confortul și practicitatea hainelor sunt cele mai importante. Treningurile stilate, lejeritatea stilului parizian sau seturile clasice îi vor permite să se îmbrace confortabil și, în același timp, să nu își irosească energia necesară pentru următoarele acțiuni (la urma urmei, și alegerea stilizării necesită efort!). În plus, aceste haine vor fi practice în aproape orice situație.

Stiluri recomandate: sportiv, parizian, clasic.

Modele recomandate de rochii pentru fetițe: Eve, Diana, Silvia.

Desigur, acestea sunt doar câteva exemple despre cum poți îmbrăca copilul în funcție de caracterul său. Trăsăturile de personalitate pot varia și se pot intersecta în cazul fetiței tale. Pentru că, în cele din urmă, fiecare persoană este unică și se descoperă pe sine în fiecare zi. De aceea, experimentați și încercați noi combinații moderne, până când găsiți stilul care reflectă cel mai bine caracterul și preferințele fetiței voastre.

Postează comentarii (0)

Submit
sus
Sklep jest w trybie podglądu
Vizualizați versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium