Haine pentru pielea sensibilă a copiilor – ghid complet 0
Haine pentru pielea sensibilă a copiilor – ghid complet

Cum să alegi hainele pentru pielea deosebit de sensibilă?

Prin ce se diferențiază pielea copilului de pielea adultului?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, care îndeplinește multe funcții importante (printre altele, de protecție, termoreglare, metabolică și tactilă). Totuși, la începutul vieții copilului, aceasta nu este încă pe deplin dezvoltată. Are nevoie de cel puțin 3 ani pentru a forma toate mecanismele necesare. Din acest motiv, pielea copiilor este delicată și foarte sensibilă la factorii externi.

Care sunt, așadar, diferențele dintre pielea copilului și cea a adultului? Pielea copilului:

  • Reține mai puțin căldura din cauza glandelor sebacee și sudoripare insuficient dezvoltate.
  • Are mai puțini peri, astfel protecția UV este mai slabă.
  • Conține mai puține conexiuni intercelulare și celule pigmentare, astfel fiind mai expusă la arsuri solare.
  • Este mai subțire decât pielea unei persoane adulte și are tendința de a se usca mai repede și de a pierde apă.
  • Suprafața pielii în raport cu masa corporală este mult mai mare.
  • Pielea nou-născutului are un pH aproape neutru, de aceea pielea copilului este mai predispusă la infecții și iritații.

Care sunt, deci, cele mai importante principii pentru menținerea pielii copilului în stare bună?

  1. Spălare regulată, în special în zonele ascunse, unde murdăria și transpirația tind să se acumuleze.
  2. Hidratarea cu produse speciale pentru copii.
  3. Aerisirea adecvată prin alegerea hainelor din materiale naturale și cu croială potrivită.

Uneori se întâmplă însă că, deși îngrijești zilnic pielea bebelușului, copilul se foiește, se răsucește, se smiorcăie și țipă în timpul îmbrăcării. Poate că nu este vorba despre o simplă iritație a pielii, ci despre o problemă mai profundă, cum ar fi tulburările de integrare senzorială.

Ce sunt tulburările de integrare senzorială (SI)?

Prin tulburări de integrare senzorială se înțelege reacția anormală a organismului la un stimul extern (hipersensibilitate, hiposensibilitate sau căutarea de stimulare senzorială). Acestea pot afecta unul sau mai multe sisteme senzoriale. Cauzele acestei stări pot fi multe - începând cu dezvoltarea fetală, continuând cu tipul și desfășurarea nașterii, până la factorii de mediu.

Cum se manifestă cel mai frecvent tulburările SI? Dacă ai observat că copilul tău prezintă, de exemplu, sensibilitate crescută sau scăzută la stimuli, are tulburări de vorbire, probleme de concentrare, este hiperactiv emoțional sau neîndemânatic în mișcări, ia în considerare consultarea unui specialist.

Iar cum poți sprijini în plus un astfel de copil sensibil? Prin alegerea corectă a garderobei pentru copii. Citește ce este esențial atunci când alegi hăinuțe pentru un copil sensibil la atingere.

La ce să fii atentă când alegi haine pentru un copil sensibil?

Contrar aparențelor, chiar și cel mai mic element al unei haine, de exemplu, o rochiță pentru fetiță, poate avea o importanță enormă pentru confortul unui copil sensibil senzorial la atingere. Alegând ținuta potrivită, îi vei susține dezvoltarea și vei reduce reacțiile neplăcute la stimuli. Ce merită, deci, să iei în considerare?

Materialul

O țesătură moale și naturală în rochița pentru fetiță va fi nu doar plăcută la atingere, ci va asigura și condiții adecvate pentru pielea copilului. Permeabilitatea la aer și eliminarea umidității reduc riscul de iritații care ar putea amplifica simptomele tulburărilor SI.

Croiala potrivită

Dacă copilul tău este sensibil la atingere, iar în plus pielea lui are tendința de a se irita, alege mai degrabă croieli largi pentru haine și rochițe pentru fetițe. Orice strâmtare sau ajustare suplimentară poate intensifica simptomele, iar micuțul va fi reticent să poarte ținuta aleasă. Și scandalul e gata.

Mărimea potrivită

Hainele prea mari, și mai ales cele prea mici, pot, de asemenea, să amplifice efectele tulburărilor SI. Alege mărimea în funcție de dimensiunile actuale ale copilului, astfel încât niciun material în exces sau strângere să nu cauzeze reacții neplăcute la cel mic.

Aplicații

Accesoriile sub formă de paiete, perle sau alte aplicații pe rochița pentru fetiță pot arăta spectaculos, dar în cazul unui copil sensibil la atingere, probabil nu vor funcționa. Acestea sunt stimuli suplimentari care pot fi inconfortabili pentru el. Pentru siguranță, este mai bine să renunți la ele.

Etichete, cusături și fermoare

Un alt factor care poate crea senzații tactile neplăcute sunt etichetele, cusăturile strâmbe și fermoarele amplasate în locuri nepotrivite ale rochițelor pentru fetițe. În plus, acțiunea prelungită a acestor elemente inconfortabile poate răni copilul și poate provoca iritații neplăcute.

Înainte de a te decide pentru un anumit model de ținută, verifică cusăturile și fermoarele, iar după cumpărare, îndepărtează toate etichetele. Cum să faci asta, vei afla din acest articol.

Pentru copiii pretențioși, alegerea garderobei și a ținutelor pentru ocazii speciale, precum rochițele pentru fetițe, poate fi o adevărată provocare. Totuși, terapia regulată și consecvența în alegerea doar a hainelor confortabile și care nu restricționează mișcările pot face ca, în curând, îmbrăcatul să nu mai fie o obligație neplăcută, ci o plăcere.

Postează comentarii (0)

Submit
sus
Sklep jest w trybie podglądu
Vizualizați versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium