Greșeli frecvente în spălarea și îngrijirea hainelor 0
Greșeli frecvente în spălarea și îngrijirea hainelor

Cele mai frecvente greșeli în îngrijirea hainelor

Spălarea, uscarea și călcarea corectă a hainelor nu doar că vă permit să vă bucurați mai mult timp de ținutele preferate, dar reprezintă și o economie semnificativă – de apă, energie electrică și bani. Introducând doar câteva schimbări, atât portofelul dumneavoastră, cât și mediul înconjurător vor beneficia. Verificați dacă nu cumva faceți aceste greșeli în îngrijirea garderobei, scurtând astfel viața rochiilor sau bluzelor preferate.

Probabil știți că rufele trebuie sortate, că trebuie să folosiți detergenți potriviți etc. Totuși, nimeni nu este perfect și oricui i se poate întâmpla să comită o greșeală, de exemplu, aruncând un șoset roșu la rufele albe. Important este ca această greșeală să nu devină un obicei.

Aflați care sunt cele mai frecvente greșeli în îngrijirea hainelor pentru copii și nu numai. Continuați să citiți!

Ignorarea etichetelor

Să arunce primul cu foarfeca cel care nu a tăiat niciodată eticheta de pe o haină cumpărată, de exemplu, o rochiță pentru fetiță. Adesea, această mică bucată de material poate fi foarte iritantă în timpul purtării, motiv pentru care mamele o îndepărtează de pe haine. Din păcate, aceasta este o greșeală mare!

Să fim sinceri – nu puteți reține toate recomandările privind spălarea, uscarea și călcarea fiecărei piese din garderoba copilului. Pe etichetă se află informații despre îngrijirea corectă a rochițelor pentru fetițe și a celorlalte haine pentru copii. Astfel, când vine momentul să curățați ținuta, știți ce program și ce temperatură să alegeți pentru ca haina să poată supraviețui întregului proces fără deteriorări.

Prea mult sau prea puțin detergent

Deși informația privind cantitatea recomandată de detergent se află pe fiecare ambalaj, multe persoane îl adaugă în mașina de spălat „după ochi". Din nefericire, o cantitate prea mică sau prea mare poate avea un impact enorm asupra stării ulterioare a rochițelor preferate pentru fetițe și a celorlalte haine. Dacă faceți parte din această categorie de persoane, urmați neapărat recomandările și dozați corect cantitatea de detergent și balsam.

În plus, excesul de detergent poate cauza o clătire insuficientă a acestuia din hainele copilului. O astfel de acțiune, pe termen lung, duce la decolorări și creșterea susceptibilității la deteriorarea garderobei copilului. Mai mult, detergenții neclătiți pot fi cauza erupțiilor cutanate și a iritațiilor pielii, în special la bebeluși! O clătire suplimentară înseamnă, însă, costuri suplimentare cu apa și energia, când ar fi suficient doar să dozați corect detergentul!

Alegerea greșită a detergenților

„Am doar detergent pentru rufe albe, dar îl voi folosi și pentru hainele închise la culoare. Ce se poate întâmpla?" Ei bine, nu degeaba există mai multe versiuni de detergenți! Fiecare conține enzime specifice, ingrediente de îngrijire și agenți activi de suprafață care nu doar elimină eficient petele, ci și au grijă de garderoba curățată.

Ce se poate întâmpla, așadar? Detergenții pentru țesături deschise conțin detergenți mai puternici și compuși de albire. Astfel, dacă îi folosiți pentru rochițele închise la culoare pentru fetițe, acestea își pot pierde mai repede intensitatea culorii. De aceea, încercați să alegeți detergenții potriviți pentru tipul de spălare.

Temperatura prea ridicată

Este de înțeles că, în timpul curățării hainelor murdare, doriți să eliminați și microorganismele și alte bacterii. Totuși, setarea unei temperaturi mai ridicate decât cea recomandată de producător poate scurta semnificativ durata de viață a ținutelor preferate și a rochițelor pentru fetițe. Temperatura prea ridicată are un impact enorm asupra structurii materialului, care se poate slăbi foarte mult sau chiar micșora! Prin urmare, nu riscați și mai bine setați valori mai scăzute în timpul spălării.

Spălarea hainelor pe față

Pare un lucru atât de simplu, dar multe persoane uită de el. Spălarea pe dos protejează hainele și rochițele pentru fetițe de decolorarea excesivă, deteriorarea imprimărilor și desprinderea aplicațiilor ieșite în relief (de exemplu, paiete sau perle cusute). Așadar, de acum înainte, înainte de a arunca ceva în mașina de spălat – verificați dacă este întors pe dos!

Spălarea prea frecventă

Desigur, în acest subcapitol nu încurajăm pe nimeni să renunțe la igiena garderobei! Totuși, anumite tipuri de țesături pot fi curățate mai rar fără a pierde din aspectul și calitatea hainei. Este vorba, în primul rând, despre denim și lână.

Pentru aceste materiale, cu cât contactul cu apa este mai rar, cu atât mai bine. În plus, hainele confecționate din aceste țesături reacționează excelent la aerisire și înghețare (deși aici trebuie să fiți precauți, pentru că poate afecta elasticitatea fibrelor). Așadar, dacă în dulapul copilului dumneavoastră se află un pulover de lână sau o rochiță de denim pentru fetiță, gândiți-vă de două ori dacă chiar trebuie să ajungă în mașina de spălat.

Curățarea mașinii de spălat

Spălați rufele în mod regulat la câteva zile. Dar când ați curățat ultima dată mașina de spălat...? Din păcate, aceasta este o greșeală frecventă a multor persoane. Aparatul trebuie curățat și el în mod regulat, și nu doar cuva și garnitura, ci și sertarul pentru detergent, furtunurile și scurgerea. În acest scop, puteți folosi preparate speciale sau produse de curățare naturale (oțet, acid citric, bicarbonat de sodiu etc.). Efectuați această curățare cel puțin o dată pe lună, iar rufele dumneavoastră vor fi întotdeauna curate.

După cum vedeți, există încă multe greșeli pe care le puteți face în îngrijirea hainelor. Din fericire, nu sunt greu de eliminat, iar schimbarea obiceiurilor vă poate aduce beneficii măsurabile. De acum înainte, înainte de a porni mașina de spălat, gândiți-vă la aceste aspecte!

Postează comentarii (0)

Submit
sus
Sklep jest w trybie podglądu
Vizualizați versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium