Când să încalci regulile de stil cu încredere 0
Când să încalci regulile de stil cu încredere

Fără stres, sau când merită să încalci regulile stilurilor

Stilul vestimentar reprezintă un mod specific de a combina piesele de îmbrăcăminte într-o singură ținută. Datorită faptului că înțelegi conceptul unui anumit stil, știi ce accesoriu se va potrivi, de exemplu, cu o rochie aleasă pentru fetițe, și cum să creezi o compoziție adecvată. Uneori, însă, merită să încalci regulile pentru a crea ceva complet unic și strălucitor.

Ce este stilul?

Multor persoane le place să se îmbrace conform regulilor unui stil ales. Această abordare nu doar că facilitează cumpărăturile de îmbrăcăminte, dar permite și economisirea semnificativă a timpului atunci când alegi ținuta zilnică. Majoritatea elementelor garderobei se potrivesc între ele, astfel încât le poți combina cu ușurință fără a pierde energia pentru a inventa un nou set.

Cu toate acestea, moda nu este un concept măsurat cu rigla (deși în cazul ei s-ar putea spune "cu metrul de croitorie"). Nu îi plac schemele rigide, le evită și creează compoziții complet noi, din care se nasc alte tipuri de stiluri. Tocmai aceasta este esența ei și de aceea, uneori, merită să încalci o regulă pentru a putea fi ținut minte mult timp după aceea.

Conform dicționarului limbii române, stilul reprezintă "un ansamblu de caracteristici specifice artei unei epoci, unei regiuni sau unui creator". Acesta poate fi întâlnit, printre altele, în:

  • opere de artă,
  • arhitectură,
  • pictură,
  • literatură,
  • sculptură,
  • muzică,
  • obiecte de uz casnic,
  • modă.

Ce stiluri de modă distingem?

Există foarte multe tipuri de stiluri și este imposibil să le enumerăm pe toate, dar printre cele mai de bază și populare se numără:

  • formal și casual,
  • preppy,
  • folcloric,
  • etno,
  • boho,
  • retro,
  • parizian,
  • clasic,
  • hippie,
  • sportiv,
  • romantic,
  • rock,
  • vintage,
  • glamour.

Vrei să le cunoști mai bine? Despre acestea și multe alte stiluri poți citi pe BLOGUL nostru. În sortimentul nostru vei găsi, de asemenea, multe rochii pentru fetițe, pe care le vei putea adapta stilului preferat al copilului. Vezi acum cea mai nouă colecție și accesează secțiunea NOUTĂȚI!

Stilul și moda - asemănări și diferențe

Rămâne întrebarea dacă stilul și moda sunt aceleași concepte? Nu în totalitate, deși unii le folosesc în mod interschimbabil.

Moda este dinamică și mai răspândită. Hainele la modă sunt cele care sunt definite ca fiind noi și, în același timp, reflectă modernitatea. Totuși, dacă un anumit mod de îmbrăcare (de exemplu, o rochie spaniolă pentru fetițe) se răspândește rapid și este adoptat de multe persoane, există o mare probabilitate că nu va dura mult timp. Aceasta rezultă din faptul că, în primul rând, distruge individualismul persoanei, iar în al doilea rând, menținerea interesului necesită schimbări constante. Este o goană neîncetată după iepure, unde cea mai mare plăcere o oferă goana în sine, nu scopul principal.

Stilul, în comparație cu moda, este mai unic, reprezintă identitatea și personalitatea purtătorului de îmbrăcăminte. În plus, este și independent de timp - depinde de tine cât timp vei îmbrăca copilul în ținuta preferată, de exemplu, o rochie pentru fetițe. Aici contează mai ales creativitatea și curajul în crearea de seturi de haine.

Cu toate acestea, nu se pot separa aceste concepte printr-o linie groasă, deoarece fără modă nu ar exista stiluri și invers. Uneori, însă, trebuie să încalci o regulă de îmbrăcare pentru a apărea ceva nou și, în același timp, durabil.

Are încălcarea schemelor vestimentare impact asupra dezvoltării copilului?

Încă de la început, copilul învață să trăiască într-o schemă socială prestabilită. Are reguli definite de comportament și roluri pe care trebuie să le asimileze pentru a fi acceptat în societate. Cu toate acestea, respectarea constantă a regulilor ucide creativitatea, individualismul și sentimentul de eficacitate al individului. De aceea, este bine să arăți celui mic că, în anumite cazuri, merită să îndoi regulile existente.

Crearea garderobei pentru copii este ocazia perfectă pentru aceasta! Compunerea împreună a ținutelor, conversațiile despre regulile de îmbrăcare și încercările de a crea propriile seturi folosind, de exemplu, o rochie pentru fetițe, vor permite copilului să înțeleagă regulile existente și, în același timp, îi vor oferi spațiul adecvat pentru a-și exprima personalitatea. În plus, o astfel de activitate va sprijini dezvoltarea stimei de sine și a capacității de decizie.

Când se pot încălca regulile stilului?

Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, dar nu întotdeauna este potrivit să faci acest lucru. Eticheta vestimentară definește precis croiurile, lungimile și culorile care ar trebui purtate într-o anumită situație, de exemplu, nimeni nu va purta o ținută roz la o înmormântare. Îmbrăcămintea adecvată este un semn de respect față de loc, situație sau persoană. Și deși copiii sunt adesea tratați mai indulgent în acest caz, ar trebui să învețe despre limitele din modă încă de la început.

Când este cel mai bine să experimentezi cu îmbrăcămintea? Dacă dorești să te distrezi puțin cu ținutele, alege pentru aceasta moda de zi cu zi. În cazul acestui tip de haine, nu există atât de multe reguli obligatorii, astfel încât te poți relaxa puțin și juca cu aspectul.

Ocazii excelente vor fi și petrecerile precum balurile, zilele de naștere sau celebrările. Totuși, nu încerca acest lucru la ceremonii familiale - cu excepția cazului în care chiar vrei să te cerți cu mătușa ta preferată.

Combinarea modelelor care nu se potrivesc - cum să o faci cu cap?

Dacă ai ales pentru copil o rochie cu buline pentru fetițe, înseamnă că acum întreaga ținută trebuie să fie în buline uniforme? Poate, dar nu trebuie. Există anumite trucuri datorită cărora modelele care nu par a se potrivi la prima vedere vor da împreună un efect cu adevărat intrigant.

Elementele simple le poți combina cu cele cu modele folosind o culoare comună. Totuși, dacă ești în căutarea unui efect de contrast, potrivește hainele în nuanțe complementare, folosind paleta de culori. Aceste reguli se aplică și dungilor și modelelor monocromatice.

Când combini două modele diferite, încearcă să alegi cele care nu vor fi din aceeași categorie sau de aceeași dimensiune. Un exemplu? Dacă vrei să combini, de exemplu, două modele florale, unul dintre ele să fie mai mic sau combină-le folosind aceeași culoare. Astfel, vei evita efectul de nepotrivire.

Acum știi deja când vă puteți permite puțină distracție. Nu mai rămâne nimic altceva decât să treceți la treabă! Succes!

Postează comentarii (0)

Submit
sus
Sklep jest w trybie podglądu
Vizualizați versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium